Blog: Meer Sportenvoorzieningen in de Openbare Ruimte

Amsterdam wil een aantrekkelijke stad zijn voor haar bewoners en bezoekers. De aanwezigheid van stadsparken en openbaar groen met hoogwaardige voorzieningen speelt hierin een belangrijke rol. Veel Amsterdammers maken gebruik van onze parken door daarin te bewegen en te sporten. Het is daarom belangrijk dat er een beweeg- en sportvriendelijke openbare ruimte is, waarin mensen veilig kunnen sporten. Dit is onze bewegende stad of stad in beweging.

Sporten is van groot belang om ervoor te zorgen dat Amsterdammers fit en gezond blijven. Sport zal op nog meer terreinen zichtbaar zijn, zowel het aantal als de diversiteit van sportaccommodaties neemt namelijk toe. Het is daarom belangrijk in die dynamiek plekken te creƫren voor bootcampers die veilig kunnen sporten. De inrichting van de buitenruimte krijgt overigens steeds meer gestalte, neem sportspeelplekken of sporttoestellen in de openbare ruimte als voorbeeld. Deze worden al goed gebruikt door onze bewoners.

Om die reden heb ik in het verleden de uitbreiding en het realiseren van het aantal fitnesstoestellen in de buitenlucht keer op keer aan de orde gesteld. Vervolgens heeft het college deze evaluatie betrokken bij het opstellen van het Sportaccommodatieplan 2015-2022.

In overleg en met de input van de stadsdelen moet het college uiteindelijk nieuwe plekken realiseren en de huidige plekken opknappen en via alle mogelijke kanalen dit actief communiceren aan de gebruikers. Ook kom ik binnenkort zelf met een nieuw voorstel samen met de heer Torn van de VVD over het realiseren van gemoderniseerde sporttoestellen en/of (klim)rekken.

Orhan Kayar

fullsizerender-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *