Aangenomen voorstellen: voorjaarsnota 2017

Na bijna 48 uur vergaderen (marathonvergadering) in de gemeenteraad over de laatste ‘voorjaarsnota’ van deze periode zijn al mijn moties unaniem aangenomen. Dankzij de twee moties die ik o.a. samen met SP heb ingediend zal de gemeente zich wat betreft preventie extra inzetten in gebieden waar het diplomabezit het laagst is zoals in Zuidoost. Ook zullen er pierenbadjes worden aangelegd zodat meer kinderen op jonge leeftijd gewend raken aan water en zwemmen. Ook gaat de gemeente de ouders nu extra betrekken en voorlichten over het belang van zwemmen. Daarnaast zal de gemeente kijken naar de mogelijkheden voor het realiseren van een buitenbad bij het Bijlmersportcentrum. Kortom, vroeg geleerd is oud gedaan en geen kind zonder zwemdiploma! Verder zijn de volgende moties van mij o.a unaniem aangenomen:

– Stimuleren van gezonde schoolomgeving in het kader van gezond gewicht.
– Uitbreiden sportaanbieders jeugdsportfonds zodat onze kinderen de keuzevrijheid hebben om met meerdere sporten in aanraking te komen en een lidmaatschap kunnen krijgen.
– Sporttoestellen plaatsen in gebieden waar extra inzet nodig is zoals in Zuidoost.

Al met al trots op de behaalde resultaten, zodat ieder Amsterdammer ongeacht zijn of haar uitgangspositie kan blijven sporten!

img_8678

img_8691

fullsizerender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *