Koala Games-Sportdag Amsterdam

img_2553Vannmorgen heb ik in het Olympisch Stadion namens de ‘Gemeente Amsterdam’ in het kader van de 14e editie van de “Koala Games” de opening gedaan en een korte toespraak gehouden over sport en bewegen. Een mooie sportdag voor de jeugd uit het speciaal onderwijs (basis en voortgezet) die jaarlijks plaats vindt in het Olympisch Stadion. De Koala Games zijn natuurlijk vooral bedoeld om de kinderen en jongeren een leuke dag te bezorgen, maar ook om ze kennis te laten maken met verschillende sporten en hun het vertrouwen te geven dat het
sporten ook uiteraard voor hen is weggelegd.

We hebben samen met een leerling het officiële vuur aangestoken in het Olympisch Stadion en daarmee de start van het spelen gegeven. Er waren meer dan 350 leerlingen aanwezig, alleemaal enthousiast en vol zelfvertrouwen. De sfeer in het stadion was oprecht bijzonder mooi en hartverwarmend om te zien. Ik wil de leraren, begeleiders en iedereen bedanken die zich ingezet hebben om de jeugd vandaag in het zonnetje te zetten. Ze zijn allemaal winnaars. Immers, alle kinderen moeten kunnen sporten, spelen en bewegen- nu en in de toekomst!

img_2539img_2550img_2544img_2557img_2554img_2552 Dit bericht werd geplaatst in Actualiteit,Bewonersparticipatie,Grondrechten,Jongeren,Media,Ontspanning,Sport door Orhan Kayar . Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *