Symposium/Ouderdag Gezond Gewicht

img_2214
Vandaag stond in het teken van gezond gewicht. Vanmorgen heb ik samen met de GGD een stedelijk symposium georganiseerd voor alle ouders die ik eerder heb gesproken over gezond gewicht, gecombineerd met de jaarlijkse inspiratiedag. De opkomst, betrokkenheid en de interesse van de ouders was opnieuw geweldig om te zien. Ik heb als aanjager van aanpak gezond gewicht de afgelopen tijd ruim 35 basisscholen bezocht en veel met ouders en kinderen gesproken over dit thema. Vandaag was het moment om tijdens dit symposium een terugkoppeling te geven over de stand van zaken. Ook heb ik nogmaals kunnen benadrukken dat wij – zij aan zij – door zullen gaan met de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht.

We hebben verder tijdens de tafelgesprekken gekeken naar wat goed is, wat werkt en wat beter kan. Waarbij het is gelukt om overgewicht en obesitas te verminderen bij kinderen. Uiteraard hebben we uitgebreid aan de hand van stellingen gesproken over voeding, sporten, bewegen, gemeentelijke voorzieningen, regelingen en de marketing waaraan zij en de kinderen worden blootgesteld.

Al met al een geslaagde dag samen met de ouders. Steeds meer stapjes in de goede richting. Ik ben trots op deze ouders die steeds bewuster worden en zelfs elkaar geïnformeerd hebben om vandaag aanwezig te zijn. Graag wil ik nogmaals alle ouders, dagvoorzitter Samira Bouchibti en Saskia Groenewoud van het dagelijks bestuurder uit Noord hartelijk danken voor hun inzet en aanwezigheid vandaag.

Alle besproken punten neem ik graag mee en zal komende tijd blijven doorgaan met informeren van ouders en kinderen. Ten slotte, allemaal voor onze kinderen zodat zij – nu en in de toekomst – kunnen leren hoe zij nog bewuster en gezonder kunnen eten, bewegen en leven. Samen op naar de volgende bijeenkomst!

img_2215

img_2361

img_2362

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *